Echo

In de zwangerschap krijg je standaard een aantal echo’s aangeboden: de vitaliteitsecho (vroege echo), termijnecho (tussen de 10-13 weken zwangerschap), de 20 weken echo (SEO) en de groeiecho (rond 30 weken zwangerschap). Bij de intake krijg je een vitaliteitsecho om te bepalen of er sprake is van een intacte zwangerschap. Soms is er reden om vóór deze intake een echo te maken bijvoorbeeld als er sprake is van bloedverlies of twijfel over zwangerschapsduur of verdenking buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Bij een prille zwangerschap maken we een inwendige echo.

Termijnecho

De termijnecho wordt gedaan tussen de +/- 10 en 13 weken zwangerschap en is bedoeld om de zwangerschapsduur vast te stellen. Hier wordt dan de uitgerekende datum vastgesteld.

Indien je bloedverlies hebt of je bent ongerust neem contact met ons op!


20 weken echo (SEO)

De 20 weken echo is er voor bedoeld om lichamelijke afwijkingen bij de baby in de zwangerschap op te sporen, het is een medische echo. Er wordt uitgebreid gekeken naar de organen en het skelet van de baby. Deze echo wordt gemaakt tussen de 19-22 weken en wordt gedaan bij ons echocentrum Rondom in het ZGT Hengelo. Tijdens de eerste of tweede
controle krijg je hiervoor een verwijsbrief mee met een afspraak. De 20 weken echo geeft geen garantie op een gezond kind. Niet alle afwijkingen zijn immers goed zichtbaar. Als er afwijkingen gezien worden of er zijn vermoedens dat er iets niet goed is dan wordt je doorverwezen naar het ziekenhuis in Enschede. Je kunt in het begin van je zwangerschap aangeven of je deze echo wilt laten uitvoeren.

Groeiecho

De groeiecho vindt plaats rond 30 weken zwangerschap. Deze echo is bedoeld om de groei van de baby te beoordelen. We meten de hoofdomtrek, buikomtrek en de lengte van het bovenbeen. Verder beoordelen we de hoeveelheid vruchtwater en soms nogmaals de placentalocatie. Deze echo wordt gedaan in onze eigen praktijk. Mochten we bijzonderheden zien  in de groei dan maken we een vervolgecho. Het kan zijn dat we je in bepaalde gevallen doorverwijzen naar de gynaecoloog.

Naast verloskundigen zijn wij allen gecertificeerde echoscopisten!

Afspraak maken


Voor het maken van een afspraak of niet dringende vragen zijn wij door de weeks te bereiken op:
- Maandag t/m donderdag van 09:00 tot 16:30
- Vrijdag 09:00 tot 12:30